Nápolyi zöldborsóleves

10 dkg húsos szalonnát felkockázunk, 20 dkg finomra vágott vöröshagymával olajon sárgára pirítjuk.

Hozzákeverünk 50 dkg fejtett zöldborsót, és kevés vízzel elkeverve 2 evőkanál sűrített paradicsomot.

Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk.

Közben egy másik fazékban forró, sós vízben 20 dkg rövid csőtésztát félig kifőzünk, leszűrjük és a zöldborsóhoz adunk.

A tészta főzővizével felengedjük, megszórjuk petrezselyemzölddel, és  készre főzzük.

Tálalás előtt a tűzhely szélén néhány percig pihentetjük.

Reszelt sajtot kínálunk mellé.

Finom, száraz fehér bor illik mellé.

/ Simeoni Szekeres Magda receptje/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük